Marinus Fuit exposeert in de Grote Kerk

P1050633
Marinus Fuit exposeert in de Grote Kerk

Vanaf 2 juni tot en met 18 juli a.s. is in de Grote of St.-Bavokerk werk van de Haarlemse kunstenaar Marinus Fuit te bezichtigen. In 2014 is hij 80 jaar geworden, reden om dit jaar op een aantal plaatsen zijn werk onder de aandacht te brengen. Naast de expositie in de Grote of St.-Bavokerk, is er ook werk van hem te zien in het ABC (architectuurcentrum) en bij Galerie 37PK op het Groot Heiligland. Veel aandacht dus voor deze schilder, en terecht!

zicht_op_haarlem_2001Het belangrijkste werk in de expositie in de kerk is een monumentaal schilderij met als titel ‘Zicht op Haarlem’ waar uiteraard de Grote of St.- Bavokerk op te zien is. Het indrukwekkende schilderij werd door Fuit in 2001 geschilderd en is kort daarop aangekocht door de Provincie Noord-Holland. Gedurende de expositie zal het een plaats krijgen achter het Hoogkoor van de kerk.

Fuit achter de werktafelMarinus Fuit neemt een uitzonderlijke plaats in in de Nederlandse beeldende kunst. Zijn beeldtaal wordt gekenmerkt door een strak uitgewerkte leegte die wordt weergegeven door middel van een helder kleurgebruik en een duidelijke lijnvoering. Zijn composities wekken de suggestie van een onbegrensde ruimte. Marinus Fuit houdt zich bezig met de (on)betrouwbaarheid van de zichtbare wereld.

Print dit artikel Print dit artikel