Home

De vereniging

IMG_013378 342x458
Christian Müller-orgel

De vereniging ziet de Grote of St.-Bavokerk te Haarlem als belangrijk cultuurhistorisch erfgoed. Zij streeft ernaar het kerkgebouw en haar inventaris, waaronder het wereldberoemde Christian Müller-orgel, te behouden. In de loop der jaren hebben de Vrienden van de Grote Kerk in totaal al meer dan € 1.500.000 bijeengebracht. Voor de nabije toekomst staan weer enkele interessante restauratieprojecten op stapel. Uw steun is hierbij onmisbaar. Voor € 14,00 per jaar bent u lid van de Vrienden van de Grote Kerk. U hebt dan gratis toegang tot de Grote Kerk (met een introducé) en u ontvangt driemaal per jaar de Bavokroniek.

Vrijwilligers gezocht

De Vrienden hebben af en toe behoefte aan een extra handje. Heeft u gelegenheid en zin om ons te helpen, klik hier om u aan te melden.

Video van de Grote of St.-Bavokerk

Op YouTube staat een mooi filmpje over de Grote Kerk. Het is gemaakt met een vliegend videoplatform, een radiografisch bestuurbare helikopter met een videocamera. Het betreft opnamen van de St.-Bavokerk, gevolgd door opnamen van de Nieuwe kerk. De beelden zijn prachtig. Klik hier om de video te zien. Met dank aan de maker van de video die tekent met Bagagerat.

Video over het carillon

Marcella Kuiper vervaardigde in opdracht van de Vrienden een korte video over het carillon, dat voor het eerst werd vertoond op de jubileumavond van de vereniging op 25 september 2015. Klik hier.

Nieuwsvoorziening

Wij willen de kwaliteit van onze nieuwsvoorziening verbeteren, daartoe verzoeken wij onze leden hun gegevens met hun e-mailadres en geboortedatum aan te vullen via dit formulier.

Informatie

Veel informatie over de Vrienden van de Grote Kerk kunt u vinden op deze website. Als u nog vragen of opmerkingen heeft over de website heeft kunt u contact opnemen door middel van het contactformulier.

Nieuws

 • Anton Pauw over het Flentrop-orgel

  In het Haarlems Dagblad van 28 juli 2021 wordt stadsorganist Anton Pauw geïnterviewd over het Flentrop-orgel dat onlangs als vijfde orgel in de Bavo is geïnstalleerd. Klik hier.  

 • Vriendenactiviteiten hervat

  Na uitstel en afstel komen de activiteiten van de Bavovrienden weer op gang. Een overzicht. De populaire, korte, gratis vrijdag lunchconcerten (13.15-13.45 uur) op het Christian Müller-orgel zijn herstart. Toegang voor Lees meer...

 • “When I fall in love” op het carillon

  Op 9 april 2021 trouwde burgemeester Jos Wienen met Marian Krijgsman. Ter gelegenheid daarvan werd op 14 april onder leiding van stadsbeiaardier Rien Donkersloot door drie vrijwilligers van de Bavovrienden de melodie Lees meer...

 • Algemene ledenvergadering & Vriendenavond

  De nieuwe datum voor de Algemene ledenvergadering is 8 september 2021. Na afloop van de vergadering vindt de Vriendenavond plaats. Het zijn twee aaneengesloten bijeenkomsten, leden kunnen zich voor één of beide Lees meer...

 • Algemene ledenvergadering uitgesteld

  Naar aanleiding van de coronapersconferentie van de regering op 13 april 2021 zijn wij helaas genoodzaakt de Algemene ledenvergadering, die gepland stond op 21 april 2021, uit te stellen. Wij zullen Lees meer...