Zondagmiddag: Concert op Koor-orgel en Beiaard

Jan Spijker bespeelt het koor-orgel
Klaas de Haan het carillon

Er kunnen beperkingen gelden ivm coronamaatregelen.

 

Behalve het beroemde Müller-orgel bezit de Grote kerk nog een tweede, veel kleiner maar evengoed monumentaal orgel: het koororgel. Het hangt sinds 1907 boven de Mariakapel, nadat het was aangekocht van het Liefdesgesticht in Breda. Over de herkomst (waarschijnlijk Zuid-Nederland) is niet veel bekend, maar wel is zeker dat bepaalde onderdelen, enkele pijpen bijvoorbeeld, dateren van voor 1680.

Het instrument is voor het laatst grondig gerestaureerd door de firma Verschueren. De Vrienden van de Grote Kerk hebben hiervoor een belangrijke financiële bijdrage geleverd.

Nu het orgel goed bespeelbaar is willen de Vrienden het orgel meer onder de aandacht brengen van muziekliefhebbers. Daartoe heeft een groep enthousiastelingen een kleine zomer­concertse­rie georganiseerd met een gevarieerd aanbod:  middagconcerten op de zondagen in de maand augustus.

U bent voor alle concerten van harte uitgenodigd, Uw bezoek is tevens een goede gelegenheid om een van Nederlands mooiste middeleeuwse kerken van binnen te bewonderen. 

De toegang tot dit concert is gratis.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/08/2021
15:00 - 16:30

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel