Zondagmiddag: Concert met vijf orgels! -Gratis-

De vijf orgels in de Grote Kerk zullen bespeeld worden door Henny Heikens en Anton Pauw; m.m.v. Helen Tilmanns, hobo.

Vanwege de coronavoorschriften is het aantal plaatsen in de kerk beperkt en registratie verplicht. Aanmelding via deze website (zie hieronder) heeft voorrang op aanmelding bij de entree van de kerk.

Vijf orgels!
Kistorgel, Unit-orgel, Koororgel, Flentrop-orgel en het Müller-orgel.

Op het eerste concert, 1 augustus, worden maar liefst vijf verschillende orgels bespeeld waaronder de nieuwste aanwinst: het Flentrop-orgel.

Het Flentrop-orgel in aanbouw.

Dit instrument werd onlangs aangekocht door de Protestantse Gemeente met financiële steun van de Vrienden. Het stond hiervoor in de voormalige Nederlands Gereformeerde Kerk in Wieringerwerf en prijkt sinds kort in het koor van de kerk. Het onderging daarvoor een facelift: het werd in een donkere waslaag gezet, het pijp- en houtsnijwerk werden opnieuw verguld. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de klankafwerking en zal het op 1 augustus nog maar gedeeltelijk bespeelbaar zijn. De aanblik alleen al is echter de moeite van een gang naar de kerk waard. Uitvoerenden zijn stadsorganist Anton Pauw, de organist Henny Heikens en hoboïste Helen Tilmanns. Het belooft een zeer afwisselend concert te worden, waarbij het publiek van het ene instrument naar het andere zal wandelen.

De toegang tot dit concert is gratis.


Het aantal zitplaatsen is beperkt, U kunt hier plaatsen in de kerk reserveren.

Het bezoek aan de Grote of St.-Bavokerk is aangepast aan de nieuwe veiligheidsnormen. Het boeken van een online ticket is een belangrijke manier om drukte te voorkomen.

  • In de kerk wordt geen vaste looproute gehanteerd. Houd rekening met elkaar: houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw gezelschap, blijf met uw gezelschap zoveel mogelijk bij elkaar en neem de hygiënemaatregelen in acht.
  • U kunt helaas geen gebruik maken van de garderobe en het sanitair.
Reserveren kan tot en met zaterdag 31 juli 2021 18:00 uur.

* verplicht veld


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/08/2021
15:00 - 16:30

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel