Stadsorgelconcert door Kerstin Wolf & Joost de Nooijer (gratis)

Stadsorgelconceren 2017

Kerstin Wolf &  Joost de Nooijer bespelen het Christian Müllerorgel

Donderdag 17 augustus Kerstin Wolf &  Joost de Nooijer
Programma:
Ad Wammes, div. werken (o.a. Rejoice, Miroir); Liszt, Preludium & Fuga BACH
Mendelssohn, Gebhard, Bovet, Eben, Alain

Presentatieconcert CD met orgelwerken Ad Wammes Concert door Kerstin Wolf en Joost
de Nooijer
KERSTIN WOLF organiste en pianiste, woont en werkt in Hamburg. Ze treedt op als solist en orkestmusicus. Ze maakte concertreizen naar België, Denemarken, Nederland, Polen, Rusland, Spanje en Zwitserland. Ze doceert sinds 1995 orgel aan de Hochschule für Musik in Hamburg. Aan het zelfde instituut ontving ze haar opleiding. Orgel studeerde ze bij Prof. Gerhard Dickel en Prof.Wolfgang Zerer. Haar concertdiploma ontving ze met het predicaat cum laude. Ze studeerde piano bij Prof. August Leopolder in Frankfurt am Main. Haar pianodiploma behaalde ze bij Prof. Marian Migdal aan de Hochschule in Hamburg. Ze vervolgde haar opleiding met cursussen aan het Mozarteum in Salzburg. Regelmatig speelt ze orgel, piano en celeste bij de Hamburger Symphoniker.

www.kerstinwolf.de

Joost de Nooijer (*1980) is een concertorganist die graag uitdagende en eigentijdse orgelmuziek speelt. Hij behaalde in 2006 zijn eerste fase diploma hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooij.

Voor zijn conservatoriumstudie ontving hij orgellessen van Rinus Verhage uit Middelharnis. Hij heeft na het behalen van het conservatoriumdiploma privélessen gevolgd bij Ben van Oosten en Hayo Boerema. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Jan Kleinbussink, Ton Koopman en Zsuzsa Elekes.

Hij heeft regelmatig meegedaan aan internationale concoursen in binnen- en buitenland. Dit resulteerde in het behalen van een 2e prijs bij het 8e Internationale Orgelwettbewerb Korschenbroich, Duitsland (2013) en in de 3e prijs bij het 1e Internationale Orgelconcours in Breda (2012). Ook was hij was finalist tijdens het Internationale Orgelconcours van de Stichting Orgelstad Leiden (2004) in de categorie Renaissance/Barok.

Joost is ook als kerkorganist actief. Hij valt met regelmaat in tijdens de diensten in Rotterdamse Laurenskerk en in de PKN gemeente in Pernis. Hij is organist geweest van de PKN gemeenten te Middelharnis, Stellendam, Renesse en Burgh-Haamstede.

Met regelmaat werkt hij ook samen met koren en orkesten. In deze hoedanigheid speelde hij mee in uitvoeringen van o.a. Chichester Psalms (Bernstein), St. Nicolaascantate (Britten), Missa Brevis (Kodaly), Also Sprach Zarathustra (Strauss), Tehillim (Reich) en het Requiem (Duruflé). Ook speelt hij vaak samen met diverse solisten (zang, fluit, hobo, saxofoon). Sinds 2011 is hij lid van de Laurenscantorij in Rotterdam.

Naast zijn activiteiten als musicus is Joost waterbouwkundig ingenieur. Hij studeerde in 2006 af aan de faculteit Civiele Techniek aan de TU Delft en is momenteel werkzaam als Project Engineer bij het Havenbedrijf Rotterdam.

www.joostdenooijer.nl


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/08/2017
16:00 - 17:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel