Stadsorgelconcert door Anton Pauw en Anneke van Haaften (gratis)

 

Anton Pauw speelt Bach op het Müllerorgel en Anneke van Haaften viool

Anton Pauw
Anton Pauw

Anton Pauw (Zutphen, 1961)
Anton Pauw werd in 1991 door de (burgelijke) Gemeente Haarlem benoemd tot kerkelijk organist van de Grote of St. Bavokerk en werd daarmee naast stadsorganist Jos van der Kooy een van de twee vaste bespelers van het Christian Müllerorgel (1738).

Tot zijn taken behoren het bespelen van het orgel tijdens de erediensten van de Protestantse Gemeente van Haarlem Centrum. Tevens is hij belast met de organisatie, programmering en uitvoering van de wekelijkse concert-vespers in de Grote Kerk tijdens de zomermaanden.

 

Anneke van Haaften

Sinds 2005 ben ik de genietende bruiklener van een Hendrik Jacobs viool uit 1699. Ik gebruik hem in orkesten (de Nederlandse Bachvereniging, Nieuwe Philharmonie Utrecht e.a.), kamermuziek (Narratio Quartet e.a.) en in repertoire voor viool solo. Tegenwoordig heb ik er bijna altijd darmsnaren op zitten en de viool lijkt die te ‘herkennen’: hij klinkt zo heel veel beter dan met moderne snaren. Hoewel ik eigenlijk vind dat ik nog een keer een echte barokviool zou moeten hebben en daar bij vlagen ook naar op zoek ben, leggen alle violen die ik tot nu toe geprobeerd heb het af bij mijn Jacobs…

 

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/09/2018
19:00 - 20:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel