Lunchconcert: Clavis Jeugd Strijkorkest

Het Clavis Ensemble is een initiatief van De Vioolschool Haarlem opgericht door Joretta Witvliet. Dit nieuwe Haarlemse jeugdorkest is voor gevorderde leerlingen viool, altviool, cello en contrabas van 8 tot en met de middelbare schoolleeftijd.

Het strijkorkest werkt niet met een dirigent, maar onder begeleiding van een aantal docenten van De Vioolschool Haarlem, die zelf ook meespelen. Aan de hand van een thema studeert het orkest repertoire in, dat wordt uitgevoerd op bijzondere locaties in Haarlem en omgeving.

Het Clavis Ensemble is een gilde orkest, waarin kennis en ervaring worden uitgewisseld. Gildeleden (leerlingen) worden door hun meesters (docenten) opgeleid in een vak (samenspelen) zodat de leerling een gedegen opleiding krijgt. In het Clavis Ensemble leren de orkestleden alle aspecten van het samen musiceren juist door het samenspelen met docenten.

Clavis betekent in het Latijn: sleutel. Het Clavis Ensemble wil de sleutel zijn in de muzikale ontwikkeling van het samenspel van jonge strijkers. We “sleutelen” daarom ook enthousiast en intensief aan de muziek die we spelen en uitvoeren.

www.clavisensemble.nl/


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/06/2018
13:15 - 13:45

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel