Broodbankactie Bavo opent met bijzonder modespektakel – gratis

Broodbank anno 1470

Haarlem – De broodbankactie in de Grote  of Sint-Bavokerk op de Grote Markt in Haarlem start op zaterdag 2 december om 13.30 uur met een modespektakel. Modellen tonen nostalgische mode uit de 20e eeuw uit de collectie van de Haarlemse Joke van Dijk/Couturage. Zij geeft informatie over kleding van vroeger en nu. Stadsdichter Willemien Spook sluit de opening af met een speciaal geschreven gedicht. Thema van de actie is ‘de naakten kleden’, een van de Werken van Barmhartigheid.

De opbrengst van de broodbankactie gaat dit jaar naar twee goede doelen: de Diaconale Stichting Gevangenenzorg De Sluis en de organisatie SAVE in India. De Sluis biedt geestelijke en praktische hulp in de Zaanse gevangenis, onder meer via de inzameling van tweedehands kleding voor gedetineerden. De organisatie SAVE (Social Awareness and Voluntary Education) strijdt tegen kinderarbeid in de textielindustrie in Tirupur, een grote stad in het zuiden van India.

De verkoop van de diakenbroden is op de zaterdagen 2, 9 en 16 december tussen 13:00 en 17:00 uur. De kerk is dan gratis toegankelijk. Bakkerij Van Vessem bakt de broden volgens een speciaal recept met noten, gedroogd fruit en kruiden. De bakkers werken belangeloos mee.

De broodbankactie gaat uit van de diaconieën van de Protestantse wijkgemeente Haarlem-Centrum en de Lutherse Kerk Haarlem en van Stem in de Stad. De Werken van Barmhartigheid uit het bijbelboek Matthëus staan afgebeeld op de middeleeuwse broodbank in de Bavo.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/12/2017
13:30 - 14:30

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel