Advent openstelling – toegang gratis

Advent Openstelling in de Grote of St.-Bavokerk

15e Eeuwse broodbank – Foto: Chris Hoefsmit

 

U kunt luisteren naar uitvoeringen van professionele muzikanten en koren, een rondleiding volgen, een middaggebed bijwonen of rondkijken bij diverse kraampjes. Natuurlijk kunt u ook even tot rust komen door het gebouw te bekijken, een kaarsje op te steken in de Mariakapel of iets warms te drinken de koffiehoek.

Voor de kinderen is er een knutseltafel en worden er kerstverhalen voorgelezen.

De advenstdagen staan ieder jaar in het teken van één van de zeven Werken van Barmhartigheid. Dit jaar is het thema: Zorg voor de mens en de aarde, ons gemeenschappelijk huis. Het houdt in dat wij de zorg voor het leven op deze aarde dragen. Dat zullen wij ook vooral samen moeten doen. Dat betekent “alle mensen verzamelen”: voor de intermenselijke kant, voor begrip voor de natuur zoals de dieren, planten, insecten en voor het klimaat. Duurzaamheid waar aandacht voor groeit!

Dit thema is een nieuw 8e Werk van Barmhartigheid. Dit is in 2015 ingesteld door Paus Franciscus. Franciscus riep op tot samenwerking tegen de achteruitgang van het milieu en de verandering van het klimaat en deed daarbij een felle aanval op het consumentisme en financiële hebzucht. “God gaf ons een prachtige tuin” aldus Franciscus “maar die hebben wij veranderd in een troosteloze woestenij van afval en vuil”. Hij kan het mooi zeggen en hij heeft groot gelijk. Het citaat komt uit een document, dat uitgebracht is op de mondiale Dag van het Gebed voor de zorg voor de Schepping.  “Economie en politiek, cultuur en maatschappij moeten niet gedomineerd worden door alleen maar op de korte termijn te denken en door onmiddellijke financiële of electorale overwegingen.” Alle mensen op aarde moeten een groene agenda gaan omhelzen, hoe klein de mogelijkheden ook zijn.

Zaterdag 21 december
13:00 – 13:30 Muziek Leger des Heils
13:30 – 13:45 Slingerproef van Foucault
14:00 – 14:30 Bespeling koororgel Fred Unlandt
14:45 – 15:15 Gaudium enim musica kerstkwartet
15:30 – 16:00 Koor Amarilli
16:30 Sluiting

Bron en meer informatie: www.bavo.nl


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/12/2019
13:30 - 16:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel