Maandelijks archief: november 2014

Boekenmarkt in de Bavo – zaterdag 8 november

Op zaterdag 8 november wordt in de Grote of St.-Bavokerk de bekende boekenbeurs georganiseerd. Dit feest is van 10 tot 17 uur gratis te bezoeken.

Boeken in de Bavo'

Op ruim zestig kramen zullen antiquaren en particulieren uit het hele land literatuur, boeken over Haarlem, oude boeken, kaarten, bibliofiele uitgaven en strips te koop aanbieden.

Programma

Tijdens de markt zullen tal van activiteiten plaatsvinden. De Haarlemse verzamelaars Lambert Hermkens en Eric Meertens zullen een exlibrisverzameling presenteren en informatie verstrekken over grafiek en in het bijzonder exlibrissen.

Onder leiding van kinderboekenschrijfster en illustratrice Nicole de Cock, die ook de fraaie poster voor de boekenmarkt ontwierp, zullen kinderen in de gelegenheid gesteld worden om zelf boekjes te maken.
Tevens signeert zij haar eigen boeken.

Taxaties
De bekende veilingmeester Bubb Kuyper zal een groot deel van de dag aan de kraam van De Hof van Jan aanwezig zijn als taxateur. Iedereen die meent een bijzonder of zeldzaam boek in bezit te hebben, is welkom om het boek op waarde te laten schatten. Daarnaast zal hij als margedrukker recente uitgaven van zijn Lojen Deur Pers en andere uitgaven van De Hof van Jan verkopen.

Nescio
Tot slot wordt een exclusieve uitgave van de boekenmarkt aangeboden: een boekje met vier korte teksten van Nescio, prachtig geïllustreerd door Nicole de Cock, in een beperkte oplage van slechts 100 exemplaren. Deze uitgave met als titel In Haarlem hevige regen, daarna in Amsterdam weer zon is gedrukt door de Brederode Pers en kost exclusief op de beurs € 12,50; eventuele resterende exemplaren zijn na 8 november verkrijgbaar voor € 15, via www.hofvanjan.nl.

Print dit artikel Print dit artikel